Alles over PEC Zwolle - Almere City

Zondagmiddag staan PEC Zwolle en Almere City tegenover elkaar in speelronde 7 in de Eredivisie. Waar moeten de clubs rekening mee houden? Voetbalflitsen zet de feiten rond het duel op een rij!

Om 12.15 uur is het MAC3Park het strijdtoneel, met Sander van der Eijk als scheidsrechter van dienst.

Voorbeschouwing PEC Zwolle - Almere City (29 sep)

Almere City heeft tot nu toe maar 2 van de 18 officiële ontmoetingen tegen PEC Zwolle weten te winnen (W2-G4-V12). De overwinningen kwamen tot stand op 21 augustus 2006 en 17 februari 2024, beide met 0-1. Thomas Robinet zorgde vorig seizoen voor het enige doelpunt in de wedstrijd tegen PEC Zwolle.

Eerdere ontmoetingen PEC Zwolle en Almere City

Tijdens hun eerste Eredivisie-clash op 2 september 2023 won PEC Zwolle met 1-2. Joey Jacobs leek in de laatste minuut voor Almere een gelijkspel te forceren, maar Tolis Vellios scoorde kort daarna het winnende doelpunt voor PEC. In de slotminuut kreeg Anouar El Azzouzi van PEC nog een rode kaart.

(Tekst gaat verder onder de video)

PEC Zwolle: opvallende weetjes rond PEC Zwolle-Almere City (29 sep)

Bij een overwinning kan PEC Zwolle dezelfde balans bereiken na 7 Eredivisie-duels als vorig seizoen (W2-G1-V4). Bij winst zou het team bovendien een beter doelsaldo hebben; nu staat het op -4, terwijl het vorig seizoen na 7 wedstrijden op -5 stond.

Tot nu toe heeft PEC Zwolle in deze competitie 6 doelpunten gescoord, afkomstig van Dylan Vente (3), Filip Krastev (2) en Dylan Mbayo (1).

Dylan Vente

Dylan Vente kan een clubrecord evenaren door in 4 opeenvolgende Eredivisie-duels te scoren. Hij kan de prestatie evenaren van eerdere spelers zoals Rini van Roon, Peter van der Hengst, Foeke Booy en Lars Veldwijk, die dit eerder deden.

 Als Vente scoort, is het voor het eerst sinds maart 2022 dat hij in 4 opeenvolgende competitieduels het net vindt. Destijds deed hij dit voor Roda JC in de Eerste Divisie.

Sherel Floranus

Sherel Floranus heeft al 31 Eredivisie-duels gespeeld voor Almere City, waarvan 2 nog dit seizoen tegen AZ en Fortuna Sittard.

Almere City: opmerkelijkheden voor PEC Zwolle-Almere City (29 sep)

Almere City boekte op 17 februari een 0-1 overwinning bij PEC Zwolle, maar sindsdien heeft het team geen enkele overwinning meer behaald in de 18 Eredivisie-duels die volgden (W0-G9-V9). Deze reeks van 18 wedstrijden zonder overwinning is de langste in de geschiedenis van Almere City in het betaald voetbal.

Dit seizoen heeft Almere City slechts 2 punten vergaard in de eerste 6 Eredivisie-duels, terwijl ze vorig seizoen ook maar 1 punt haalden in dezelfde periode. De eerste overwinning op het hoogste niveau werd pas geboekt in speelronde 7, met een 0-2 zege tegen FC Utrecht op 30 september 2023.

Almere City scoort weinig

Tot nu toe heeft Almere City in het huidige seizoen slechts 2 doelpunten gescoord, afkomstig van Kornelius Hansen (tegen PSV) en Baptiste Guillaume (tegen FC Groningen). De ploeg heeft tot nu toe 56 doelpogingen gedaan.

Thomas Robinet

Almere-spits Thomas Robinet staat al 9 Eredivisie-duels droog sinds zijn laatste goal op 13 april, toen hij scoorde in de thuiswedstrijd tegen Sparta (2-3 verlies).

Hedwiges Maduro

Trainer Hedwiges Maduro wacht nog steeds op zijn eerste overwinning als coach in het betaald voetbal. Tot nu toe heeft hij met Almere City een record van W0-G2-V6, inclusief 2 nederlagen als interim-coach van Ajax in oktober 2023.

Teletekstpagina 818 en 819 (Actuele stand, uitslagen en ontstaan).

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers