'Eriksen en Inter snel akkoord over contractontbinding'

De kans dat Christian Eriksen deze winter vertrekt uit Italië, lijkt steeds groter te worden. De middenvelder van Inter zou in overleg met zijn club een akkoord hebben gevonden over een spoedige ontbinding van zijn contract. Eriksen mag vanwege zijn defibrillator niet in actie komen in de Serie A.

In de Serie A is het verboden voor voetballers om te spelen met zo'n defibrillator. Tijdens het EK-duel van Denemarken - Finland kreeg Eriksen een hartstilstand. Toen bekend werd dat Eriksen een ICD kreeg gingen er al snel speculaties rond dat de Deen niet meer in actie kon komen voor Inter. Nu meldt La Gazetta dello Sport dat de verwachting bestaat dat Eriksen in januari transfervrij mag vertrekken uit Milaan. Dit na het definitieve besluit van het Italiaans Olympisch Comité (CONI) dat Eriksen niet kan terugkeren in de Serie A.

Toekomst Eriksen

Onlangs keerde Eriksen terug op een voetbalveld. De Deen trainde voor zichzelf bij zijn oude club Odense BK. Waar de toekomst van de middenvelder na de jaarwisseling ligt, is nog onbekend. Een terugkeer naar Ajax ging al veelvuldig in de rondte. In Nederland is het spelen met een ICD namelijk wél toegestaan. Zo speelt Ajax-verdediger Daley Blind al enige tijd met een ICD.