'Oude' Schöne: "De oude beentjes doen het nog goed"

'Oude' Schöne: "De oude beentjes doen het nog goed"

Ajax kent een drukke periode en dat weten ook Davy Klaassen en Hakim Ziyech. Beide speler raakten geblesseerd in het duel met AZ. De wat oudere Lasse schöne blijft echter wel overeind.

"De oude beentjes doen het nog goed", zo vertelt Schöne lachend tegenover De Telegraaf. "Het is een zware, maar vooral leuke periode. Ik voel me goed, maar doe niet veel anders dan ik normaal heb gedaan. Ik verzorg mijn lichaam al bijna 31 jaar op mijn eigen manier. En dat werkt prima."

De Deen vervolgt: "Een hersteldag is vaak een beetje uitlopen, een positiespel en dan naar binnen om wat warme en koude baden te nemen. Ik lig niet veel op de massagebank, omdat ik een snel herstellend lichaam heb, denk ik."

Rust

Schöne probeert wel rustig aan te doen als dat kan. "De dagen na de wedstrijden probeer ik uiteraard wel mijn rust te pakken. Ik heb twee kinderen, maar gelukkig regelt mijn vrouw in deze periode veel als de kids druk zijn. Zo kan ik wat langer uitslapen. Dat vind ik wél belangrijk. Net als op mijn eten en drinken letten."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers