Motorclub maakt de dienst uit in Vak P bij FC Twente: "Er heerst een angstcultuur"

Motorclub maakt de dienst uit in Vak P bij FC Twente: "Er heerst een angstcultuur"

Motorclub Satudarah maakt de dienst uit in Vak P van FC Twente, zo bevestigen (ex-) leden van de supportersvereniging. 

"Vak-P is Vak-P niet meer sinds Satudarah er de lakens uitdeelt", vertelt een anonieme bron tegenover TC/Tubantia. "Er heerst een angstcultuur. Sommige leden durven zelfs niet meer in het home te komen. Er hebben niet voor niets honderden leden opgezegd de laatste jaren."

''Vak P heeft tien à vijftien leden die ook verbonden zijn aan de motorclub. Hun invloed is groot. Zij bepalen het deurbeleid en zorgen ervoor dat het officiële bestuur van Vak P niets in te brengen heeft.'' Daarom wil de bron ook anoniem blijven. ''Ik wil zeker niet met naam in de krant. Als blijkt dat ik met de media heb gesproken, ben ik vreselijk aan de beurt."

Naar binnen zonder wedstrijdkaartje

Vak P zit aan de buitenkant van de Grolsch Veste. Op die manier konden supporters het stadion betreden zonder wedstrijdkaartje. "Die personen werden binnengelaten door de Saturadah-leden die bij de deur stonden", aldus politiechef Janny Knol. ''Deze personen konden dus ongecontroleerd van alles mee naar binnen smokkelen. Zo ontstond er dus een potentieel gevaar voor alle supporters."