Feyenoord neemt besluit over wel/geen supporters bij laatste training voor De Klassieker

Feyenoord traint ook dit jaar in aanloop naar De Klassieker van 27 januari besloten. Dat heeft de club in samenspraak met supportersvereniging FSV De Feijenoorder besloten.

Aan het begin van deze week presenteerden alle Nederlandse profclubs, dus ook Feyenoord, hun plannen om illegaal vuurwerk rondom wedstrijden en trainingen harder aan te pakken. Stadiondirecteur Jan van Merwijk geeft tekst en uitleg over hoe Feyenoord tot het besluit is gekomen.

"Ongeorganiseerd vuurwerk door supporters is dus geen optie, ook niet bij een laatste training. Georganiseerd vuurwerk is wel een mogelijkheid om extra sfeer te creëren. Alleen is er daarvoor op dit moment onvoldoende draagvlak bij de supporters. Om die reden is de uitkomst dat de laatste training voor de komende Klassieker besloten plaatsvindt. Het bestuur van de FSV kan zich vinden in dit besluit, nadat we alle opties en dilemma’s uitvoerig met elkaar hebben besproken."

Hele duidelijke afspraken

"We blijven met elkaar in gesprek over hoe we een spectaculaire laatste training voor de Klassieker mogelijk kunnen maken. Maar het is duidelijk dat we dan gezamenlijk hele duidelijke afspraken moeten maken en ongeorganiseerd vuurwerk daarbij geen optie is."

Feyenoord-doelman vertrekt