PSV-aanvaller schept duidelijkheid: "Natuurlijk blijf ik hier"

Ritsu Doan denkt niet meer aan een vertrek bij PSV. De Japanse aanvaller maakte het verschil in de gewonnen bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Hij maakte twee goals.

Vorig seizoen kon Doan niet rekenen op een plek binnen de selectie van PSV-trainer Schmidt. De Eindhovenaren hadden hem uitgeleend aan Arminia Bielefeld en leek definitief te gaan vertrekken bij PSV, maar dit ging niet door. Inmiddels speelt de aanvaller regelmatig en weet hij ook het net te vinden.

Een eventuele transfer is daardoor helemaal van de baan. "Natuurlijk blijf ik hier, ik ben gefocust op PSV", wordt Doan geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "Ik ben blij dat ik nu zoveel minuten krijg. Ik had ook tegen NEC willen spelen, maar snap ook dat anderen soms de kans krijgen. Ik moet blijven vechten voor mijn plek in het elftal".

De Eindhovenaren hebben dit seizoen de ambitie om de beker te winnen. In 2012 wonnen zij het bekertoernooi voor het laatst. "We willen iedere competitie binnen, maar zeker ook de beker. Ik denk dat het al met al ook een goede overwinning was, aldus Ritsu Doan. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers