Schuurs heeft zin in clash met Jong Duitsland: "Het gevoel is heel goed"

Jong Oranje neemt het donderdagavond op tegen Duitsland in de halve finale van het EK Onder 21. Perr Schuurs kijkt uit naar de confrontatie met de Duitsers.

Schuurs en Tyrell Malacia kampten met lichte klachten na de wedstrijd tegen Jong Frankrijk afgelopen maandag. Schuurs had last van een blaar op zijn grote teen, terwijl Malacia een tik op zijn kuit kreeg.

'Goede kant op'

"Ik had een blaar die was uitgelopen tot een dikke wond onder mijn grote teen. Ik was er iets voorzichtiger mee om morgen met zo min mogelijk pijn te kunnen spelen. Maar het gaat gelukkig de goede kant op", laat Schuurs weten aan Voetbal International.

"We doen er alles aan om de pijn zo min mogelijk te maken", vervolgt de centrale verdediger van Ajax. "Zoals ik al zei, het is een open wond en dus moet je oppassen dat het niet gaat ontsteken".

'Mooie wedstrijd'

Schuurs ziet kansen tegen Duitsland. "Het gevoel is heel goed. We hebben tegen Frankrijk een goede wedstrijd gespeeld als team en dat gevoel nemen we mee naar morgen. Het is natuurlijk een goede tegenstander, we hebben in de poule al tegen ze gespeeld".

"Dat was niet onze beste wedstrijd. Toch hebben we met 1-1 wel een resultaat geboekt. Het zal een mooie wedstrijd worden voor de fans. Voor ons mooi om ons weer te meten met een goed team", aldus de 21-jarige Limburger.

Halve finales EK Onder 21

De wedstrijd tussen Nederland en Duitsland begint donderdagavond om 21.00 uur en wordt gespeeld in de MOL Aréna Sóstó. De winnaar van dat duel treft Spanje of Portugal in de finale. 

Perr Schuurs Jong Oranje - Jong Duitsland EK Onder 21

Feyenoord-doelman vertrekt