Technisch directeur KNVB: "Ik gun Feyenoord de titel"

Technisch directeur KNVB: "Ik gun Feyenoord de titel"

Hans van Breukelen heeft een nogal bijzondere opmerking gedaan. Nadat eerder al beoogd KNVB-directeur Gijs de Jong zijn voorkeur voor Feyenoord in de titelstrijd uitsprak, heeft nu ook technisch directeur van de KNVB van zich laten horen. Ook de voormalig doelman hoopt dat de Rotterdammers aan het eind de schaal omhoog houden.

De Jong zorgde voor veel ophef na zijn uitspraken, eind februari. Iets wat Van Breukelen wel begrijpt, maar toch spreekt hij zijn eigen voorkeur ook uit. "In mijn rol kan ik dit niet zeggen, maar ik doe het toch. Eric Gudde en Martin van Geel, wat hebben die niet allemaal over zich heen gekregen. Ze zijn op een schandalige wijze behandeld. Daarom gun ik het Feyenoord. En voor Dirk Kuyt", zegt hij tegenover de NOS.

Oranje

Ook over de zoektocht naar een nieuwe bondscoach werd gesproken. De technisch directeur zegt niet in het 'opbouwen van een elftal' te geloven. "Bij Oranje is maar één ding belangrijk: presteren. Bouwen aan het Nederlands elftal, met alle respect, dat vind ik niet het idee. Je moet gewoon kijken naar wat nu nodig is. We moeten ons richten op kwalificatie voor het WK, ook al wordt dat verschrikkelijk moeilijk", aldus Van Breukelen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers