Onfortuinlijke FC Den Bosch-verdediger Van der Winden zet punt achter carrière

Jordy van der Winden heeft het profvoetbal vroegtijdig vaarwel gezegd. De 29-jarige verdediger van FC Den Bosch heeft door een zware knieblessure noodgedwongen een punt achter zijn profcarrière moeten zetten.

In de uitwedstrijd tegen Willem II (1-2) van oktober vorig jaar scheurde Van der Winden voor de derde (!) keer in zijn voetballoopbaan zijn kruisband af. Dat gebeurde op een wel heel onfortuinlijke manier. Tijdens het juichen na een doelpunt moest de mandekker een beker bier ontwijken. Daarbij verdraaide hij zijn knie, met als gevolg het afscheuren van zijn kruisband. "Toen ik opzij stapte, voelde en hoorde ik het in mijn knie knappen. Eigenlijk wist ik toen meteen wat er aan de hand was", vertelde hij destijds tegenover het Brabants Dagblad.

Van der Winden kon vervolgens het gehele seizoen niet meer in actie komen. In de voorbereiding op het nieuwe voetbaljaar sloot de verdediger weer aan bij de hoofdmacht. Desondanks hield hij tijdens trainingen pijn en kon hij niet voluit rennen, waarna nieuw onderzoek volgde. "Hierbij werd een serieuze ontsteking tussen de gewrichten geconstateerd en Van der Winden was terug bij af. Speler en club zijn daarna in alle rust met elkaar in gesprek gegaan om de verdere toekomst van Van der Winden te bespreken. FC Den Bosch betreurt het dat de uitkomst van die gesprekken is dat profvoetbal geen verstandige optie meer is", zo laat de club in een persverklaring weten.

Van der Winden lag nog tot de zomer van 2024 vast in De Vliert, maar zijn contract is met wederzijdse instemming ontbonden. "Opgeven komt in mijn woordenboek eigenlijk niet voor, maar mijn lichaam maakt de keuze nu voor mij", vertelt de pechvogel. "Het valt me zwaar dat ik het profvoetbal op moet geven. In mijn hoofd ben ik nog profspeler. Weer opnieuw moeten revalideren werd in alle opzichten wel steeds moeilijker. Niemand kan mij namelijk de garantie geven dat het daarna wel goed is".

Feyenoord-doelman vertrekt