Wie is Feyenoord-target Andriy Pyatov?

Dit is het spelersprofiel van Andriy Pyatov (Kirovohrad, 28 juni 1984). 

Spelerspaspoort Andriy Pyatov

Profcarrière

Pyatov begon zijn profcarrière in 2002 bij Vorskla Poltava. De Oekraïense doelman keepte in zes seizoenen tijd 43 officiële wedstrijden. Pyatov vertrok in 2008 naar Shakhtar Donetsk voor een bedrag van circa 800.000 euro.

In zijn eerste seizoenen voor Shakhtar Donetsk fungeerde Pyatov als eerste doelman. Sinds het seizoen 2012/2013 speelde de 37-jarige sluitpost niet meer volledige competitieseizoenen. Pyatov heeft in veertien jaar tijd onder meer zes landstitels veroverd.

Pyatov debuteerde op 22 augustus 2007 in het Oekraïens voetbalelftal, in een vriendschappelijk duel met de Faeröer. De goalie uit Kirovohrad heeft inmiddels 101 interlands op zijn naam staan en keepte onder meer op het EK 2012 en 2016.

Judoworp

Pyatov baarde tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Dinamo Zagreb in oktober 2019 opzien met een opmerkelijke overtreding. De doelman van Shakhtar Donetsk trok tegenstander Mario Gavranovic met een soort judoworp naar de grond. Pyatov ontving vervolgens een gele kaart.

Judoworp van Andriy Pyatov​ (TEKST GAAT VERDER ONDER DE TWEET)

Marktwaarde-ontwikkeling

In 2011 was Pyatov op zijn best. De marktwaarde van de ervaren doelman bedroeg destijds tien miljoen euro. Dat bedrag is in de loop der jaren gedaald tot één miljoen euro (2021).

Marktwaarde-ontwikkeling van Andriy Pyatov (BRON: TRANSFERMARKT)

Marktwaarde-ontwikkeling van Andriy Pyatov

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers