Hakim Ziyech maakt Johan Derksen af om Tadic-verhaal: "Bullshit!"

Hakim Ziyech kan heel goed opschieten met Dusan Tadic en hij heeft met grote verbazing kennisgenomen van de uitspraken van Johan Derksen, die zei dat de twee Ajacieden elkaar absoluut niet liggen. Ziyech haalt in Voetbal International uit naar de analist.

Derksen deed de uitspraken enkele weken geleden, onder meer door de rugnummerkwestie bij Ajax, waardoor Ziyech zijn nummer 10 moest afstaan aan Tadic. Maar er is geen vuiltje aan de lucht tussen de twee. Ziyech over de uitspraken van Derksen: "Bullshit! Ik neem niet serieus wat veel mensen zeggen of schrijven. De grootste onzin die ik hoorde."

Wat kan Ajax daar nou aan doen?

Ziyech neemt Tadic totaal niet kwalijk dat de Serviër nu met rugnummer 10 speelt. "Dusan is een heel prettige jongen en ik neem hem echt totaal niets kwalijk. Het nummer is aan hem beloofd, wat kan hij er nou aan doen dat Ajax zo handelt? Als mij iets zou zijn beloofd, zou ik ook willen dat die afspraak zou worden nagekomen." De Marokkaanse spelmaker is lovend over zijn teamgenoot: "Ik heb het er ook helemaal niet met hem over gehad. Is ook totaal niet nodig. Ik kan heel goed opschieten met hem, op en buiten het veld. Een goede gast, maar ook een geweldige voetballer. De klik die ik met hem voel, ik zeg je, die heb ik in mijn hele leven nog nooit met een medespeler gehad."

Ziyech noemde het in juli al 'lekker voetballen met Tadic':

En ook Tadic sprak van een klik met Ziyech:

Van der Gijp noemde actie van Ajax met het rugnummer van Ziyech 'gênant':