Alles wat je moet weten over megatalent Rayane Bounida

Rayane Bounida heeft de overstap gemaakt naar Ajax. De Belgische jongeling, geboren op 3 maart 2006, was door zijn leeftijd van zestien jaar vrij om een transfer te maken. Bounida komt uit de jeugdopleiding van RSC Anderlecht, dat hem niet binnen kon houden.

Bounida staat al een aantal jaar te boek als een megatalent. De tiener was al op jonge leeftijd te zien in de video's van Soufiane Touzani, waar hij door de jaren heen vaker zijn opwachting in maakte. Diverse Europese topclubs, waaronder Manchester City en FC Barcelona, zouden Bounida graag verwelkomen in hun jeugdopleiding. Echter was het Ajax dat de aanvallende middenvelder op 7 maart 2022 verwelkomde. Ajax-scout Urbain Haesaert liet zich al eens lyrisch uit over Bounida.

Bounida en Nouri

De reden voor de overstap van Bounida naar Ajax is Abdelhak Nouri. Aan transfergoeroe Fabrizio Romano vertelde broer Marwana dat Rayane alleen oren had naar een overstap naar Ajax. "De sleutel in de transfer van Rayane naar Ajax was Abdelhak Nouri. We zijn vrienden met zijn familie. De familie van Abdelhak heeft ons uitgelegd hoe het is om bij Ajax te spelen." In de jeugdelftallen van Anderlecht speelde Bounida dan ook vaak rugnummer 34, het nummer van Nouri bij Ajax. Op zijn Instagram deelde Bounida eind 2020 een foto bij een muurschildering van Nouri.

Interlands Bounida

Bounida beschikt naast de Belgische nationaliteit ook over die van Marokko. De aanvallende middenvelder maakte met een leeftijd van 15 jaar en zes maanden op 19 september 2021 zijn debuut voor België Onder 16 en speelde al elf interlands, waarin hij drie keer trefzeker was en een assist leverde. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers