Wie is Jeremie Frimpong, verdediger van het Nederlands elftal?

Jeremie Frimpong heeft zijn doorbraak in het Nederlands elftal te pakken. Wie is deze verdediger, waar speelt hij en wat is hij waard?

Wie is Jeremie Frimpong?

Jeremie Agyekum Frimpong is een Nederlandse verdediger die zijn doorbraak in Europa meemaakt. Frimpong kan op diverse posities uit te voeten. Zo speelt hij voornamelijk als rechtsachter en rechtsbuiten

Waar een wanneer is Jeremie Frimpong geboren?

Op 10 december 2000 wordt Jeremie Frimpong geboren in Amsterdam. Op jonge leeftijd vertrekt het gezin-Frimpong naar Engeland en laat Nederland definitief achter zich.

Wat is de afkomst van Jeremie Frimpong?

Geboren in Amsterdam, maar dankzij zijn ouders heeft Jeremie Frimpong ook roots in Ghana. Doordat hij op zevenjarige leeftijd naar Engeland verhuist en daar jarenlang woont, kan Frimpong ook nog voor de Engelse nationaliteit kiezen.

Spreekt Jeremie Frimpong Nederlands?

Doordat Jeremie Frimpong zijn geboorteland al op jonge leeftijd achter zich laat, spreekt de voetballer amper tot geen Nederlands.

Waar speelt Jeremie Frimpong?

In 2021 trekt Bayer Leverkusen in Jeremie Firmpong een veelzijdige voetballer aan. De Duitsers hebben elf miljoen euro over voor Frimpong, die de overstap van Celtic maakt. Tussen 2016 en 2019 doorloopt Frimpong nog de jeugdopleiding van Manchester City, voordat hij voor een bedrag van vier ton naar Celtic vertrekt.

Welke prijzen heeft Jeremie Frimpong gewonnen?

Met Bayer Leverkusen won Jeremie Frimpong in 2024 de binnenlandse dubbel. In het seizoen 2019/20 veroverde de verdediger met Schotland al het kampioenschap en twee bekers.

Wat is de marktwaarde van Jeremie Frimpong?

Met nog een doorlopend contract tot medio 2028 in Leverkusen, wordt de marktwaarde van Frimpong in mei 2024 op 50 miljoen euro geschat. De aanvallende verdediger heeft aan interesse geen gebrek.

Speelt Jeremie Frimpong in het Nederlands elftal?

In 2022 maakt Jeremie Frimpong al deel uit van de WK-selectie, maar speelt in Qatar geen minuut. Pas op 13 oktober 2023 volgt zijn debuut voor Oranje. Tegen Frankrijk (1-2) mag Frimpong een half uur voor tijd invallen.

Heeft Jeremie Frimpong een vriendin?

Voor zover bekend heeft Jeremie Frimpong op dit moment geen relatie.

Feyenoord-doelman vertrekt