Driessen concludeert: "Hij raakt geen bal, dat besluit moet je dan nemen als trainer"

Valentijn Driessen ergert zich groen en geel aan Dusan Tadic. De chef voetbal van De Telegraaf vindt dat Ajax afscheid moet nemen van hun aanvoerder. Hij laakt de prestaties van de Serviër van afgelopen wedstrijden en vindt dat de wedstrijd tegen AZ de druppel is.

Driessen heeft al het gehele seizoen zijn bedenkingen bij de prestaties van Tadic. Ook na de wedstrijd tegen AZ deed hij zijn beklag. "Tadic heeft werkelijk geen bal geraakt. Drie keer werd de bal van zijn voeten gelopen, nota bene door Pantelis Hatzidiakos. Dan moet je toch ernstig bij jezelf te rade gaan?" Volgens Driessen werkt het ook niet mee dat Heitinga niet weet waar hij de Serviër wil opstellen. "Dan wordt hij verschoven van de linkerflank naar het middenveld, dan weer naar de spits..."

"Het is gewoon over. Tadic is gewoon over", luidt de conclusie van Driessen, die dus ook kritisch is op Heitinga. "Dat besluit moet je dan nemen als trainer." Onder Heitinga is Tadic juist een van de vaste waarden in het elftal van de Amsterdammers. De aanvaller werd af en toe gewisseld, maar bleef altijd minimaal 87 minuten staan.

In de podcast van De Telegraaf laat Driessen dus weten dat Ajax afscheid moet nemen van Tadic. College Mike Verweij denkt dat dit niet zal gebeuren. "Tadic heeft een contract tot medio 2024, dus ik denk dat hij sowieso bij de selectie blijft. Maar ik kan me voorstellen dat Tadic onder een nieuwe trainer niet meer alles gaat spelen", aldus Verweij.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers