PSV verrast en legt Xavi Simons definitief vast

Xavi Simons mag zich officieel speler van PSV noemen. De negentienjarige middenvelder wordt niet gehuurd van Paris Saint-Germain, maar de Eindhovenaren hebben hem definitief vastgelegd.

Simons beschikte over een aflopend contract bij PSG. Alles wees erop dat de jeugdinternational zou gaan verlengen, maar niets blijkt minder waar: Simons verbindt zich voor vijf jaar aan de Eindhovense club. "Ik ben echt heel blij met de stap naar PSV", vertelt hij op de clubsite. "Ikzelf en iedereen om me heen is overtuigd van deze keuze".

'Goed gevoel'

De gesprekken met Directeur Voetbalzaken John de Jong en trainer Ruud van Nistelrooij hebben de doorslag gegeven. "Ik heb daar een ontzettend goed gevoel aan overgehouden. Natuurlijk is PSV een grote club. De ambitie die de leiding uitsprak heeft me nog enthousiaster gemaakt".

"Ik heb in een vroeg stadium met de trainer gesproken en hij heeft me veel verteld over het project dat de club gestart is. Ik weet hoe hij wil gaan spelen en hoe hij mijn rol daarin ziet. Ik ben op een punt in m’n carrière dat ik minuten moet gaan maken. Dat kan hier. Ik ben er klaar voor en wil mezelf bewijzen".

Speelstijl

Simons kan zowel op het middenveld als in de aanval uit de voeten. Hij beschikt verder over een goede dribbel en pass, heeft scorend vermogen, legt veel energie in zijn spel en schuwt verdedigende arbeid niet.

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt