'Linssen vertrekt naar Japan voor eerste buitenlandse avontuur'

Feyenoord neemt afscheid van Bryan Linssen. De aanvaller, die als invaller in actie kwam voor Feyenoord in de Conference League-finale, vertrekt naar het Japanse Urawa Red Diamonds. VI meldt dat de deal rond is, maar dat de papieren nog in orde moeten worden gemaakt. Feyenoord zal een transfersom van 1,3 miljoen euro voor Linssen ontvangen.

Bryan Linssen maakte in de zomer van 2020 transfervrij de overstap van Vitesse naar Feyenoord. In zijn eerste seizoen in Rotterdam onder toenmalig coach Dick Advocaat speelde hij 29 wedstrijden en kwam hij acht keer tot scoren. Onder coach Arne Slot kwam Linssen alle 34 wedstrijden in actie en had hij met dertien doelpunten een belangrijk aandeel in het succes van Feyenoord.

Linssen begint op 31-jarige leeftijd, met de overstap naar Urawa Red Diamonds, aan zijn eerste buitenlandse avontuur. De aanvaller begon zijn carrière bij Fortuna Sittard en kwam vervolgens uit voor MVV, VVV Venlo, Heracles Almelo, FC Groningen, Vitesse en als laatste Feyenoord. Afgelopen seizoen maakte Linssen zijn honderdste doelpunten in de Eredivisie. In totaal speelde de aanvaller 341 wedstrijden in de Eredivisie.

Nederlandse tandem in Japan

In Japan zal Linssen een andere Nederlander als collega-spits aantreffen. Alex Schalk vertrok afgelopen winter naar Urawa Red Diamonds. De oud-spits van NAC was direct trefzeker met twee doelpunten in de Aziatische Champions League. Linssen zal ook op het allerhoogste podium in Azië uit gaan komen en moet met Schalk voor de doelpunten zorgen bij de Japanse topclub.

Japan Feyenoord Linssen

Feyenoord-doelman vertrekt