FC Groningen strikt Wormuth als nieuwe trainer

Frank Wormuth gaat na dit seizoen aan de slag bij FC Groningen. De Duitse oefenmeester verbindt zich voor drie seizoenen aan de Trots van het Noorden. Wormuth wordt de opvolger van Danny Buijs, wiens aflopende contract niet wordt verlengd. 

"Het is geen geheim dat ik Frank een interessante trainer vind", vertelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus in een statement op de clubsite. "Niet voor niets heb ik hem vier jaar geleden aangesteld bij Heracles. Ik heb in mijn periode als technisch manager in Almelo uitstekend met hem kunnen samenwerken".

Loftrompet

"Hij heeft ervaring, werkt gestructureerd en hij kan teams en spelers individueel ontwikkelen en hij werkt graag met jonge talenten", vervolgt Fledderus. "Hij heeft in de afgelopen drie jaar bij Heracles laten zien dat hij daar een aansprekende speelwijze kan koppelen aan ontwikkeling en resultaat".

Fledderus gaat pas na dit seizoen dieper in op de keuze voor Wormuth. "Wij zijn blij dat we Frank hebben weten te overtuigen voor FC Groningen te kiezen. Beide clubs hebben nog veel om voor te strijden en zowel Danny als Frank moeten de rust en ruimte krijgen om hun huidige klus goed af te maken".