Guus Hiddink lovend over Philip Cocu: "Kritiek op PSV niet altijd terecht"

Komende zondag krijgt PSV de kans om de 24ste landstitel veilig te stellen, maar dan moet er nog wel eerst van Ajax gewonnen zien te worden. Guus Hiddink is lovend over het werk van PSV-trainer Philip Cocu en zegt in gesprek met het Algemeen Dagblad dat hij de kritiek op het spel van PSV niet altijd terecht vindt.

"PSV is zijn eerste klus als hoofdcoach. Dat zegt toch alles? Dat verdient heel veel waardering”, concludeert de oefenmeester, die twee periodes PSV heeft mogen trainen. “In mijn laatste periode bij PSV konden we nog spelers als Gomes, Alex en Jefferson Farfán halen, hè. Topkwaliteit. De voetbalmarkt was totaal anders dan nu, de tijden zijn enorm veranderd. Als ik dan zie hoe Cocu met het beschikbare materiaal omgaat, en hoe hij daar het maximale uithaalt, dan vind ik dat heel erg knap”, zegt Hiddink.

Hiddink voetbalt nu twee keer per week met een vast groepje bij Zeeburgia. Tot het groepje behoort ook Ajax-icoon Sjaak Swart, met wie hij geregeld discussies heeft over de kampioensrace in de Eredivisie. “Alleen Sjaak kan het allemaal totaal niet relativeren, dat vind ik wel weer mooi. Die is nog steeds over de rooie van die penalty bij AZ - PSV. Dan probeer ik aan te kaarten dat Ajax dit seizoen ook mazzel gehad tegen AZ, maar dat heeft allemaal niet zoveel zin. Daar luistert Sjaak niet naar, hoor.”