Utrecht-uitblinker Klaiber: "Ik kijk veel naar Dani Alves"

Utrecht-uitblinker Klaiber: "Ik kijk veel naar Dani Alves"

Sean Klaiber lijkt de kans die hij van FC Utrecht-trainer Erik ten Hag krijgt met beide handen aan te grijpen. De rechtsback maakt minuten bij de Domstedelingen wegens de blessure van Giovanni Troupée en maakt tot dusver een goede indruk.

Ten Hag is blij met Klaiber: "Sean is multifunctioneel net als enkele andere spelers. Dat is ideaal voor mij als trainer, omdat ik zo ook tactisch kan variëren", aldus de trainer tegenover De Telegraaf. De coach wil hem geen revelatie meer noemen: "In mijn eerste seizoen hier was hij een revelatie. Daarna is hij er lang uit geweest door een blessure, maar als technische staf weten we precies wat zijn kwaliteiten zijn."

Dani Alves

Klaiber zelf geeft aan dat hij hard werkt om beter te worden. "Je moet altijd doen wat het team van je vraagt. Maar als ik mag kiezen, dan speel ik het liefst als rechtsback. Ik heb de kracht, de snelheid en het loopvermogen ervoor." Hij kijkt veel naar Dani Alves om van de Braziliaan te leren. "Ik vind het geweldig om te zien hoe hij de rechtsbackpositie invult. Daar probeer ik ook van te leren, al heb ik niet zijn kwaliteiten en speel ik op een ander niveau." Klaiber is gebrand op succes tegen Zenit in de Europa League: "Dit is een geweldig podium om jezelf aan de wereld te laten zien. Het is voor mij allemaal extra speciaal. Ik ben een jongen uit Nieuwegein, die bij deze club is opgegroeid. FC Utrecht is mijn thuis. Dan is het extra mooi om met deze club in Europa te schitteren."

Feyenoord-doelman vertrekt