Groningen-trainer Van der Ree heeft geen spijt van instappen: 'Maar ik voelde dit eigenlijk in januari al aankomen'

De degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie komt hard aan in Groningen. Zo ook bij trainer Dennis van der Ree. De oefenmeester had pas een halfjaar de leiding na het ontslag van Frank Wormuth. Bij zijn aanstelling als interim-trainer kreeg Van der Ree een aantal garanties van de clubleiding, maar niets bleek minder waar.

'Ze konden geen trainer vinden en toen vroegen ze het aan mij om het als interim te doen. Met de opmerking: we gaan nog een aantal spelers halen aan de bovenkant, daarmee gaan we in de Eredivisie blijven.' Maar die spelers heeft Van der Ree nooit gehad. 'Daardoor voelde ik eind januari al aankomen dat het heel lastig zou worden, maar zolang het niet definitief is, houd je een sprankje hoop. Ik wel, want wonderen bestaan. Het is alleen niet gelukt en dat komt bij mij nu als een mokerslag aan.'

'Maar toch heb ik er geen spijt van dat ik ben ingestapt. Toen de vraag van de club kwam heb ik nagedacht en een keuze gemaakt. Daar ga ik nu niet over lopen huilen. Op dit moment ben ik niet belangrijk. FC Groningen is net gedegradeerd, dát is belangrijk', besluit Van der Ree.