Wie moet de nacompetitie in? Dit zijn de resterende programma's van de kanshebbers!

De ontknoping onderin de Eredivisie komt steeds dichterbij. Daar waar SC Cambuur en FC Groningen al gedegradeerd zijn, is de strijd rond plek zestien juist ongekend spannend. Bekijk hier de resterende programma's van de ploegen die nog veroordeeld kunnen worden tot de nacompetitie.

Nog vier clubs maken kans om op de zestiende plaats te eindigen: Vitesse, FC Volendam, Excelsior en FC Emmen. Gezien de resterende programma's is FC Emmen, de huidige nummer zestien van de Eredivisie, op dit moment de grootste kanshebber om de play-offs om promotie/degradatie in te gaan. De ploeg van Dick Lukkien krijgt nog te maken met Feyenoord (thuis) en FC Utrecht (uit).

Excelsior, dat een plekje hoger staat, heeft een iets makkelijker schema. De Kralingers spelen nog een thuiswedstrijd tegen het reeds gehandhaafde Fortuna Sittard en een uitduel met nummer veertien FC Volendam, dat ook nog op bezoek gaat bij Go Ahead Eagles.

Vitesse, dat de dertiende plek bezet, kan theoretisch gezien nog wel zestiende eindigen, maar dat is vrijwel onmogelijk. De Arnhemmers hebben namelijk een voorsprong van zes punten op FC Emmen én een veel beter doelsaldo (-12 om -29). Het programma van Vitesse ziet er als volgt uit: FC Groningen-thuis en Feyenoord-uit.

Resterende programma's degradatiekandidaten Eredivisie

13. Vitesse - 34 punten uit 32 wedstrijden, doelsaldo van -12

  • Vitesse - FC Groningen (zondag 21 mei, 14.30 uur)
  • Feyenoord - Vitesse (zondag 28 mei, 14.30 uur)

14. FC Volendam - 33 punten uit 32 wedstrijden, doelsaldo van -27

  • Go Ahead Eagles - FC Volendam (zondag 21 mei, 14.30 uur)
  • FC Volendam - Excelsior (zondag 28 mei, 14.30 uur)

15. Excelsior - 29 punten uit 32 wedstrijden, doelsaldo van -41

  • Excelsior - Fortuna Sittard (zondag 21 mei, 14.30 uur)
  • FC Volendam - Excelsior (zondag 28 mei, 14.30 uur)

16. FC Emmen - 28 punten uit 32 wedstrijden, doelsaldo van -29

  • FC Emmen - Feyenoord (zondag 21 mei, 14.30 uur)
  • FC Utrecht - FC Emmen (zondag 28 mei, 14.30 uur)

De nummers zeventien en achttien degraderen rechtstreeks naar de Keuken Kampioen Divisie. De nummer zestien moet de play-offs om promotie/degradatie in. Bij een gelijk puntenaantal geeft het doelsaldo de doorslag.