Beşiktaş niet op de hoogte van Weghorst-transfer: "Pas als wij accepteren, zal het contract worden beëindigd"

Zaterdag werd bekend dat Manchester United-trainer Erik ten Hag landgenoot Wout Weghorst naar Engeland wil halen. De Nederlandse spits speelt momenteel bij het Turkse Beşiktaş JK, maar dat is op huurbasis. Technisch directeur van de club, Ceyhun Kazanci, weet niets van een transfer.

Weghorst wordt gehuurd van Burnley en daardoor is een mogelijke transfer een stuk ingewikkelder dan normaal. "Als Manchester United of een ander team Wout wil hebben, dan zullen ze eerst met Burnley moeten praten", legt Kazanci uit aan het Turkse Fanatik. "Burnley zal dan contact met ons opnemen om een mogelijke scheiding te bespreken. Pas als wij accepteren, zal het contract worden beëindigd. Maar anders gaat hij nergens heen tot het einde van het seizoen."

Voor de Oranje-international zou het vanzelfsprekend een mooie stap zijn. De Engelse topclub zou de intentie hebben om Weghorst tot het einde van dit seizoen te huren en het is vooralsnog niet bekend of er ook een mogelijkheid is tot definitieve verkoop. Mocht het daadwerkelijk van een overstap komen, zal eerst Burnley toestemming moeten geven en dan zal Beşiktaş het laatste woord hebben.