Alles over de geschiedenis tussen PSV en FC Kopenhagen

In de achtste finales van de Conference League moet PSV af zien te rekenen met FC Kopenhagen. De twee clubs hebben een schrale geschiedenis, waarin het elkaar slechts twee keer eerder tegen kwam. Zo trof PSV in het seizoen 2009/10 in de groepsfase van Europa League FC Kopenhagen. Op donderdagavond 9 maart staan de twee ploegen om 21:00 uur tegenover elkaar.

Na de kwalificatie van de Europa League te hebben overleefd, kwam PSV terecht in een groep met Sparta Praag, CFR Cluj en FC Kopenhagen. PSV eindigde in Groep K met veertien punten als groepswinnaar. In de wedstrijden tegen FC Kopenhagen waren de Eindhovenaren in de thuiswedstrijd met 1-0 te sterk, waar het in Denemarken met 1-1 de punten moest delen. Het waren de enige twee wedstrijden die PSV en FC Kopenhagen tegen elkaar speelden.

FC Kopenhagen-PSV (1-1, 2009)

Oude bekenden bij Kopenhagen

Binnen de huidige selectie van FC Kopenhagen springt één naam naar voren: Kevin Diks. De vleugelverdediger speelde in Nederland in het shirt van Vitesse en Feyenoord en staat sinds de zomer van 2021 onder contract in Kopenhagen. Vijf wedstrijden speelde Diks tegen PSV, waarvan ze allemaal verloren gingen. Diks is sinds kort teamgenoot van Nicolai Jørgensen, die in zijn tijd als spits van Feyenoord negen keer in actie kwam tegen PSV. Zes van de negen wedstrijden gingen gewonnen. Tegen PSV wist de Deen twee keer te scoren. Nog een speler met een verleden tegen PSV is Nicolai Boilesen, die in zijn tijd bij Ajax vijf wedstrijden tegen de Eindhvenaren speelde. Twee keer ging de verdediger er met de overwinning vandoor.

Feyenoord-doelman vertrekt