'Manchester United klopt bij FC Barcelona aan voor De Jong'

Manchester United heeft de gesprekken gestart met FC Barcelona over de komst van Frenkie de Jong. De Nederlandse middenvelder staat op het lijstje van de Engelse topclub, aldus Fabrizio Romano.

De Catalanen hebben de vraagprijs inmiddels gedeeld met Ten Hag en co, want de Oranje-international moet minstens 85 miljoen euro opleveren. De clubs zijn nu in 'direct talks' over de transfer, maar er ligt nog geen officieel bod. De benodigde transfersom is zo goed als gelijk aan de aanschafprijs die FC Barcelona aan Ajax betaalde om de controleur over te nemen. 

Het is inmiddels geen geheim meer dat Ten Hag gecharmeerd is van De Jong. De nieuwe manager van Manchester United heeft zijn prioriteiten gesteld en daar is een nieuwe middenvelder er één van. Daarnaast is het voor de club uit Catalonië belangrijk om een flinke financiële klapper te maken. De middenvelder gaf eerder wel aan ook volgend seizoen weer Champions league te willen spelen, maar dat is bij de Premier League-club niet mogelijk.

Hij liet zich al eerder uit over een eventuele transfer. "Wat ik wil? Het liefst blijf ik bij Barcelona", liet de Oranje-international dinsdag in Zeist weten aan ESPN. "Of ik contact met Ten Hag heb gehad? Ik kan daar verder niks over zeggen. De link is logisch, die mag iedereen leggen", zei hij tegen het Algemeen Dagblad.

Feyenoord-doelman vertrekt