Waarom het voor Ajax absoluut cruciaal is om van FC Groningen te winnen...

De Eredivisie kent nog maar drie speelrondes en vele zaken zijn nog allesbehalve beslist. Denk daarbij aan de derde plaats. Ajax bezet deze momenteel, maar AZ hijgt de Amsterdammers in de nek met maar twee punten achterstand. Voor Ajax is er dus ook alles aangelegen om komend weekend te winnen van degradant FC Groningen.

Zondagmiddag moet de ploeg van trainer John Heitinga het opnemen tegen de Groningers in het hoge noorden. De ploeg van Dennis van der Ree degradeerde afgelopen weekend en daarom staat er tegen Ajax niks meer op het spel.

Hoe anders is dat voor Ajax, dat momenteel derde staat. De achterstand op PSV is vijf punten en de voorsprong op AZ is twee punten. Met nog drie duels te gaan ligt de strijd om een ticket voor de voorronde van de Europa League (dat door de bekerwinst van PSV doorschuift naar de nummer drie van de Eredivisie omdat PSV als nummer twee naar de voorronde van de Champions League mag) volledig open. 

Ajax wint van FC Groningen (1.33)

Resterend programma

Het resterende programma van Ajax is als volgt: komend weekend wacht FC Groningen en daarna staan er twee lastige duels op het programma. Eerst komt 'angstgegner' FC Utrecht op bezoek in de hoofdstad, voordat de Amsterdammers het de laatste speelronde opnemen tegen FC Twente. 

Het programma van AZ lijkt op het oog makkelijker dan dat van Ajax. De Alkmaarders nemen het achtereenvolgens op tegen FC Emmen (thuis), NEC (uit) en PSV (thuis). Tussendoor nemen zij het echter ook nog op tegen West Ham United in de halve finale van de Conference League. 

De strijd om plek drie wordt dus nog erg spannend en het lijkt zelfs aannemelijk dat het op de laatste speeldag aan komt. Aangezien zowel Ajax als AZ dan een zware tegenstander treft maakt, dat het des te spannender. 

Meer dan drie doelpunten bij FC Groningen - Ajax (2.23)

Ontvang wekelijks een bonus bij JACKS.NL

JACKS.NL is in 2023 in een gulle bui. De bookmaker komt namelijk met een wekelijks te claimen bonus voor alle spelers van 24 jaar of ouder. Hierbij krijgt de gebruiker die deze bonus claimt maar liefst 4 profit boosts van 10% voor het Nederlandse voetbal. Hiermee maak je als speler bij Jack's kans op tot €500 extra winst. De bonus is van vrijdag 00.01 tot en met maandag 23.59 te claimen bij een storting van €20 of meer! Check op de website de bonusvoorwaarden.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers