Kuyt als opvolger van Van Bronckhorst? "Dat kan niet, dat zou lachwekkend zijn"

Dirk Kuyt is absoluut niet geschikt om Giovanni van Bronckhorst op te volgen als trainer van Feyenoord. Dat stelt Valentijn Driessen in Kick-Off, de voetbalpodcast van De Telegraaf.

Driessen ziet het niet voor zich dat Kuyt na het huidige seizoen al hoofdtrainer wordt bij de Rotterdammers. "Dat is lachwekkend, dat kan gewoon niet. Hij heeft de papieren er niet voor, al is daar wel iets op te vinden. Hij gaat nu de cursus coach betaald voetbal doen, maar die cursus zonder enige ervaring en dan Feyenoord 1 leiden... Dat kan niet, want dan ben je er ook heel vaak niet", zegt de journalist in de podcast.

Driessen ziet wel een andere manier om Kuyt, die nu trainer is van Feyenoord Onder-19, bij het eerste elftal te betrekken. "Als ze Kuyt bij het eerste elftal willen betrekken is het een betere oplossing om Dick Advocaat voor een jaar naar Feyenoord te halen en Kuyt daar dan bij te zetten. Dat hoor ik ook mensen zeggen. Dat is meer toekomstgericht dan nu Kuyt daar neerzetten. Ook Dirk Kuyt laat deze spelers niet veel beter voetballen."

Beluister de aflevering van Kick-Off hier (klik op de oranje play-button om af te spelen):