De evolutie van Gakpo: Dit moet de sterspeler van PSV minimaal opleveren bij een transfer

Cody Gakpo staat na zijn uitstekende start op het WK en zijn goede spel bij PSV in de belangstelling van een aantal grote clubs. Onder andere Manchester United, Real Madrid en Chelsea worden genoemd als mogelijke bestemming voor de 23-jarige aanvaller. Voetbalflitsen legde de indrukwekkende ontwikkeling van Cody Gakpo dit seizoen onder de loep.

Cijfers tot nu toe

Gakpo had in de zomer al bijna een transfer te pakken, maar PSV zag af om hem te verkopen. Iets wat voor onrust zorgde binnen de club, maar zo blijkt nu, een goede keuze is geweest. De cijfers van Cody Gakpo in de Eredivisie liggen na 14 wedstrijden op maarliefst negen doelpunten en twaalf assists. Ook in Europees clubverband toont de vleugelspits zich van waarde. In de Europa League wist hij in de groepsfase in vijf wedstrijden drie keer tot scoren te komen en twee assists achter zijn naam te zetten. In totaal staat de teller van Gakpo in alle competities met PSV dit seizoen op 13 doelpunten en 17 assists in 24 wedstrijden.

Vorm als international

Ook in het shirt van Oranje laat Gakpo goed spel zien. In zijn laatste vijf wedstrijden voor het Nederlands elftal was de aanvaller goed voor vier doelpunten en één assist. Zo was hij in ieder van deze wedstrijden elke keer betrokken bij een doelpunt of een assist. Tijdens het WK speelt Gakpo zich nog meer in de kijker bij de grote clubs door tot nu toe goed te zijn voor een doelpunt per wedstrijd voor het Nederlands elftal (0-1 tegen Senegal, 1-0 tegen Ecuador).

Dit moet Cody Gakpo minimaal opleveren bij een transfer

Afgelopen zomer sloeg PSV naar schijn nog een bod van ongeveer 40 miljoen euro af op Gakpo. Door zijn goede spel dit seizoen verwachten de fans van PSV dat de prijs alleen maar aan het oplopen is en dat zijn transfer, welke mogelijk in de winter al kan plaatsvinden, een flinke financiële klapper voor de club gaat zijn. Volgens het doorgaans betrouwbare Transfermarkt is de marktwaarde van Gakpo vanaf de start van het seizoen opgelopen van 35 naar 45 miljoen euro. Met het gegeven dat de aanvaller nog tot medio 2026 vastligt in Eindhoven is de verwachting dat de verkoop van Gakpo een aardig bedrag gaat opleveren.

Feyenoord-doelman vertrekt