Niet alleen Ajax heeft het gemunt op Ziyech: 'Engelse top 6-club gaat strijd aan met Ajax'

Tottenham Hotspur gaat zich mengen in de strijd om de handtekening van Hakim Ziyech, dat melden enkele Engelse bronnen bij het Algemeen Dagblad. Daarmee lijkt Ajax flinke concurrentie te krijgen. Antonio Conté zou nog op zoek zijn naar een aanvaller, en wel een met de nodige Premier League-ervaring. In Ziyech ziet de Italiaan een mogelijke oplossing.

Nu het akkoord met Manchester United over Antony steeds meer binnen handbereik lijkt te komen voor de Engelsen, wordt er hevig gespeculeerd over een opvolger voor de Braziliaanse smaakmaker bij Ajax. Hakim Ziyech is de naam die bij die speculaties het meest opduikt, maar Ajax is schijnbaar niet de enige club die de Marokkaanse tovenaar graag in zou wijden.

Via Tottenham Hotspur kan Ziyech toch nog in de Premier League blijven. Bij Chelsea staat de speler in ieder geval op de lijst met spelers die mogen vertrekken, onder Thomas Tüchel heeft Ziyech te weinig krediet opgebouwd om zijn plek in de basis te veroveren. 

Volgens het AD moet Ajax erg diep in de buidel tasten om Ziyech weer in te lijven, bij Tottenham zou dat iets gemakkelijker kunnen gaan. Wel geeft de terugkeer bij Ajax Ziyech meer perspectief op speeltijd, aangezien de concurrentie in Amsterdam minder groot is. 

Feyenoord-doelman vertrekt