Reden voor 'reorganisatie' Ajax lijkt bekend: 'Voldoen aan betalingsplicht in gevaar'

Het gaat de Amsterdammers niet alleen op het veld slecht af, maar ook op financieel gebied heeft de club er sinds dit seizoen een aantal hoofdpijndossiers bij. Dat stelt RTL Z. Zij hebben deze cijfers bij de clubleiding neergelegd en kwamen tot een aantal conclusies.

Gedurende het huidige seizoen zullen de financiële tekorten steeds groter worden en het mislopen van de groepsfase in de UEFA Champions League is een cruciale factor. Er kan een tekort van tientallen miljoenen ontstaan, aldus de commerciële RTL-zender. Naar alle waarschijnlijkheid kan er dit seizoen niet aan alle betalingsplichten worden voldaan. Gesprekken over een kredietlijn zouden zich in een vergevorderd bevinden.

De forse verkoopcijfers zorgen ervoor dat de club niet in de problemen komt. Het is logisch dat een soortgelijke situatie niet structureel wordt, maar juist incidenteel. De afspraken die destijds zijn gemaakt met andere clubs gingen over verschillende betalingstermijnen en daardoor ontvangt Ajax nog altijd geldbedragen voor spelers als Antony. Eerder in de week werd al bekend dat toekomstig algemeen directeur Alex Kroes wil gaan reorganiseren en nu lijkt duidelijk dat dit ook een gevolg is van de financiële situatie.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers