VAN PERSIE IN VOORSELECTIE NEDERLANDS ELFTAL VOOR WK-KWALIFICATIEDUELS

VAN PERSIE IN VOORSELECTIE NEDERLANDS ELFTAL VOOR WK-KWALIFICATIEDUELS

Dick Advocaat heeft Robin van Persie in zijn voorselectie opgenomen voor de interlands met Frankrijk en Bulgarije. De topschutter aller tijden van Oranje was onder de vorige bondscoach Danny Blind uit beeld geraakt. 

Dick Advocaat, de huidige bondscoach, heeft de deur echter weer opengezet voor de 34-jarige Rotterdammer. Advocaat en Van Persie werkten afgelopen seizoen samen bij de Turkse club Fenerbahçe.

Van Persie speelde op 13 oktober 2015 zijn laatste interland. 

Andere opvallende namen zijn Ryan Babel, Karim Rekik en Donny van de Beek. De 20-jarige Ajacied kan zijn debuut bij het Nederlands elftal maken. Advocaat: "Deze jongen maakt enorme progressie bij Ajax. Daarom houden we hem in de gaten." Rekik kwam afgelopen seizoen weinig aan spelen toe bij Olympique Marseille. Bij zijn nieuwe club Hertha BSC krijgt de verdediger wel speeltijd. Babel speelde op 15 november 2011 zijn laatste interland. Ook recordinternational Wesley Sneijder, tegenwoordig onder contract bij Nice, zit erbij. Al heeft hij vanwege een trainingsachterstand nog geen speelminuten gemaakt.

Parodie

De laatste keer dat Van Persie voor Oranje speelde, scoorde hij in eigen doel. Daar werd toen deze parodie op gemaakt, met commentaar van Jack van Gelder.

De kans bestaat dat Van Persie deze zomer ook terugkeert bij Feyenoord. Pa Van Persie is hier uitgesproken over.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers