UEFA straft Bellingham definitief na obscene gebaren tegen Slowakije

Jude Bellingham moet vrezen voor een mogelijke schorsing na zijn gelijkmaker voor Engeland in de achtste finale van het EK tegen Slowakije. De UEFA straft de Engelsman namelijk na onderzoek naar zijn gedrag.

UEFA onderzoekt actie Bellingham 

De UEFA onderzoekt een vermeend obsceen gebaar van Jude Bellingham vlak na zijn doelpunt, waarbij hij zijn kruis zou hebben vastgegrepen. De UEFA heeft bevestigd dat een disciplinair onderzoek is gestart om de mogelijke overtreding van fatsoensregels te onderzoeken. Volgens de regels kan een dergelijk gebaar leiden tot een rode kaart, wat kan betekenen dat Bellingham de kwartfinale tegen Zwitserland mist. 

'UEFA straft Bellingham na obscene gebaren'

De UEFA heeft definitief besloten Bellingham toch te straffen. De Engelsman komt er goed vanaf, want een schorsing krijgt hij niet. Bellingham krijgt namelijk een boete van dertigduizend euro en een voorwaardelijke schorsing van één wedstrijd. Hierdoor is hij zaterdagavond 'gewoon' inzetbaar tegen Zwitserland.

Gebaar Bellingham tijdens Engeland - Slowakije

Reactie Bellingham op UEFA-onderzoek

Bellingham heeft de beschuldigingen ontkend via X en verklaard dat het gebaar een grapje was naar vrienden die aanwezig waren bij de wedstrijd. "'Het was een grapje naar een paar goede vrienden die bij de wedstrijd waren. Niets dan respect voor hoe het Slowaakse team speelde."

Feyenoord-doelman vertrekt