Flinke misser Giménez komt Mexico niet duur te staan tegen Suriname

Mexico heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in de CONCAF Nations League gewonnen van Suriname (0-2). Het (oud-)Eredivisiegehalte lag erg hoog tijdens dit duel.

Zo stonden bij Suriname onder anderen Sheraldo Becker, Kelvin Leerdam, Diego Bieseswar en Florian Jozefzoon in de basis. Bij Mexico begonnen PSV-middenvelder Erick Gutiérrez, die tevens ook aanvoerder was, en Feyenoord-spits Santiago Giménez aan het duel. Carlos Rodríquez maakte de openingstreffer en de 0-2 viel vlak voor tijd. Damil Dankerlui (FC Groningen) werkte de bal in eigen goal.

Penalty

Giménez viel negatief op bij de Mexicanen. De spits van Feyenoord speelde geen goede wedstrijd en miste daarbovenop nog een penalty. Hij mocht aanleggen nadat Shaquille Pinas een overtreding had begaan, maar schoot de bal hoog over. Donderdagavond werd duidelijk dat naast SL Benfica, ook FC Porto interesse heeft in Giménez.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen Mexico en Suriname. De gemiste penalty van Santiago Giménez is te zien vanaf 6.00 minuten.