Bergwijn had discussies met Schreuder over positie: "Zoals altijd geef ik dan mijn mening"

Recordaanwinst, van zowel Ajax als de Eredivisie, Steven Bergwijn stelt dat hij geen rechtsbuiten is. In het Algemeen Dagblad vertelt de aanvaller dat hij een sterke voorkeur voor de linkerkant heeft. Onder de imiddels ontslagen Alfred Scheuder werd hij echter vaker aan de andere kant geposteerd.

"Iedereen weet dat ik geen rechtsbuiten ben. Toen ik naar Ajax kwam ben ik daar ook naar alles en iedereen daarin duidelijk in geweest: hou daar rekening mee", aldus Bergwijn. "Ik begreep ook eigenlijk niet waarom ik daar neer werd gezet. Zelfs op het middenveld ben ik nog beter dan op rechts."

Band met Schreuder

Na het verloren Champions League-duel met Napoli (1-6) werd hij door Schreuder ineens op rechts gezet. "We kunnen het altijd proberen, maar ik ben geen rechtsbuiten. Ik zal altijd alles geven, in welke rol ik ook speel, maar ik heb wel voorkeur voor mijn positie." Desondanks had Bergwijn geen problemen met de Ajax-trainer. "Ik had wel een goede band met Alfred (Schreuder, red) hoor. We waren het niet altijd eens en dan geef ik mijn mening. Dat doe ik altijd. Discussies zijn er zeker geweest, maar problemen niet."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers