DEZE 5 spitsen kunnen de opvolger van Brian Brobbey bij Ajax worden...

Toen megatalent Brian Brobbey in maart aangaf transfervrij te vertrekken naar het Duitse R.B. Leipzig, werd dit hem absoluut niet in dank afgenomen door iedereen die de Amsterdammers een warm hart toedraagt. ''Judas, NSB'er, verrader''... dit soort termen werden in veelvloed de wereld in geslingerd. Echter, hoe pijnlijk het ook is, blijft het nu zaak voor de Ajacieden om vooruit te blijven kijken; wie zou dit 19-jarige wonderkind eventueel kunnen vervangen? Wij zoeken het voor je uit!

Argentijnse parel

In Zuid-Amerika wordt men al tijden lyrisch van de naam Julían Álvarez. Naar het schijnt zou deze 21-jarige Argentijn dé perfecte opvolger van Brobbey zijn, wat met een vluchtige blik op alle hoogtepunten in z'n (nog prille) carrière door ons kan worden geconfirmeerd. Snel, elegant aan de bal en een enorm scorend vermogen. Eigenlijk kan dit wonderkind alles wat van een moderne spits wordt verwacht. Wat misschien een klein probleempje voor Overmars zou kunnen zijn, is zijn prijs: een slordige 12 miljoen euro, dat vraagt River Plate, zijn huidige werkgever.

Bekijk hier de hoogtepunten van Julian Alvarez (tekst gaat verder onder video)

Griekse revelatie

Waarom zou je persé over de grens naar een opvolger zoeken, als je ook gewoon richting het altijd gezellige Limburg af kunt reizen?! Waar VVV-Venlo moet strijden tegen degradatie, hebben zij voorin misschien wel de grootste verrassing van dit seizoen rondlopen in Georgios Giakoumakis. Giakoumakis, 26 lentes jong, is dit seizoen al goed voor 24 goals, en heeft bovendien (onder bondscoach John van 't Schip) al 6 interlands op zijn naam voor de Griekse nationale ploeg. Naar het schijnt is de goaltjesdief voor 2,5 miljoen op te halen.

Talenten van eigen bodem

Natuurlijk wordt het de Amsterdammers niet opgelegd om met veel geld te gaan smijten voor een nieuwe spits. Er kan ook worden gekozen voor een goedkopere optie: eigen jeugd de kans geven! Op dit moment zijn er twee potentiële talenten die eventueel worden gezien als nieuwe spits, in Sontje Hanssen (jong Ajax) en Danilo Perreira (verhuurd aan Twente). Waar Hanssen bezig is aan een moeizaam seizoen bij de beloftes, hij scoorde tot nu toe drie keer in 27 wedstrijden, is Perreira bezig aan een ware doorbraak. Met 15 goals in 31 wedstrijden voor de Tukkers laat hij eindelijk zien wat hij in huis heeft.

Clubicoon wéér terug naar oude nest

We sluiten dit rijtje af met-zonder enige twijfel-de meest opvallende naam: volgens De Telegraaf schijnt Klaas-Jan-Huntelaar wel oren te hebben naar een terugkeer bij de Amsterdammers. Opvallend is natuurlijk het feit dat dit, mocht alles doorgaan, zou betekenen dat de Doetinchemmer voor een derde periode bewonderd zou kunnen worden in een Ajax-shirt. Aangezien het buitenlandse avontuur van The Hunter uitliep op een grote mislukking, Schalke 04 is inmiddels gedegradeerd naar het tweede niveau, zou hij in Ajax de perfecte club zien om zijn iconische carrière af te sluiten.

Feyenoord-doelman vertrekt