Schmidt: "Verwacht niet altijd perfect gedrag"

Roger Schmidt blijft Noni Madueke steunen. De Engelse aanvaller werd onlangs aangehouden met een vals rijbewijs. Daardoor hangt hem een boete of een werkstraf boven het hoofd. De trainer van PSV gaat hem niet disciplinair straffen.

"Of ik hierover gepraat heb met hem? Ik praat altijd met mijn spelers", vertelt de oefenmeester van de Eindhovense club op de persconferentie voor het bekerduel met Telstar. "Ik heb als trainer de verantwoordelijkheid voor hun ontwikkeling. Spelers zijn geen robots, maar mensen. Dat moet je proberen te scheiden. Ik verwacht niet van iedereen dat hij zich altijd perfect gedraagt", vertelt de oefenmeester.

Hij laat wel duidelijk merken dat dit incident niet goed te praten valt. "Ik vind dit niet leuk, maar probeer mijn spelers te helpen. Ik moet er ook voor ze zijn in moeilijke situaties. Dat hoort bij mijn werkzaamheden", besluit Schmidt, die tijdens het bekerduel sowieso niet kan beschikken over de vleugelflitser. Hij staat door een blessure al langere tijd aan de kant.

Madueke moet binnenkort voor de rechter verschijnen door zijn actie. De aanvaller is nog bezig met lessen voor zijn rijbewijs. Bronnen binnen de politie en de marechaussee konden niet bevestigen dat het om de Engelsman ging, maar wel werd naar buiten gebracht dat hem om een negentienjarige man ging die in Eindhoven woont. Wat zijn straf wordt, is uiteraard nog niet duidelijk. De rechtbank kan hem beschuldigen van rijden zonder geldig rijbewijs of zelfs valsheid in geschrifte.