NEC woedend om Jupiler League-speelronde tijdens interlands: “Wij hebben negen internationals”

NEC woedend om Jupiler League-speelronde tijdens interlands: “Wij hebben negen internationals”

Meerdere Jupiler League-clubs hebben vol verbazing en frustraties gereageerd op het besluit van de KNVB om een speelronde in te lassen tijdens een interlandperiode. Sommige clubs moeten internationals afstaan, terwijl anderen wel op volle sterkte aan kunnen treden. De clubs spreken daarom onder anderen van competitievervalsing.

"Wij hebben negen potentiële internationals. We zijn hier dus niet blij mee," aldus NEC-directeur Remco Oversier tegenover De Gelderlander. "Het idee erachter is dat het commercieel interessant zou zijn om te voetballen als de Eredivisie stilligt. Maar er is onvoldoende over nagedacht. Het belang van de KNVB moet een eerlijke competitie zijn. Als je echter twee of drie spelers mist, is dat buiten- proportioneel." Jiry Funke van Fortuna Sittard sluit zich hierbij aan. "Wij hebben er niets op tegen als de KNVB deze regeling wijzigt."

Gerard Marsman, directeur van de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV), geeft toe dat hij de frustraties van de Jupiler League-clubs begrijpt. "Dit is inderdaad niet de bedoeling. Commercieel gezien was dit een goed plan, maar we zijn eraan voorbijgegaan dat sommige clubs getroffen worden. Als een club twee of drie spelers mist, moet die in de gelegenheid worden gesteld om een wedstrijd te verplaatsen." Dit gaat de komende speelronde nog niet gebeuren, maar Marsman hoopt dat het tijdens de volgende interlandperiode (begin oktober) wel gerealiseerd kan worden.

Feyenoord-doelman vertrekt