Van der Vaart verwacht harde keuze van Heitinga: "Ik denk dat hij Tadić eruit gaat gooien"

Rafael van der Vaart denkt dat John Heitinga het aandurft om aanvoerder Dušan Tadić op de bank te zetten. Volgens de oud-middenvelder wint de interim-trainer van Ajax daarmee een groot deel van de selectie voor zich.

"Heitinga weet dondersgoed dat het een moeilijke beslissing is om Tadić te passeren", zegt Van der Vaart bij Ziggo Sport. "Maar als hij dat doet, wint hij negentig procent van de selectie voor zich".

"Dat is heel lullig voor Tadić, omdat hij heel veel voor Ajax heeft gedaan en ook een geweldige speler is", benadrukt de voormalig profvoetballer. "Alleen als je het niet meer laat zien, dan moet je ook genoegen nemen met een plek op de bank. Ik denk echt dat Heitinga Tadić eruit gaat gooien".

Van der Vaart vindt dat de Amsterdammers een Nederlandse trainer moeten aanstellen. "Ik ben niet van de buitenlandse namen. Wij zijn in Nederland opgegroeid met: we weten alles beter. Ik vind dat ergens mooi, dan moet een Nederlander de kans krijgen".

"Ik ben geen fan van keepers die trainers worden, maar Fred Grim heeft mij enorm verbaasd. Peter Bosz is in mijn ogen de beste optie, want hij speelt heel mooi voetbal", aldus de 39-jarige analist.

Feyenoord-doelman vertrekt