Welke trainer gaat het tij in Amsterdam keren? Ajax-fans noemen vijf opties!

De dagen van Alfred Schreuder als hoofdtrainer van Ajax zijn geteld. De trainer is na zeven wedstrijden op rij zonder overwinning de laan uitgestuurd en op Twitter wordt hevig gespeculeerd over wie de boel in Amsterdam weer op de rails kan krijgen. John Heitinga is aangesteld om de honneurs waar te nemen. Er passeren diverse namen de revue: van voormalig Ajax-coaches, buitenlandse coaches en zelfs coaches van de concurrentie.

Sommige Twitteraars hopen op de komst van Peter Bosz, die in 2017 de finale van de Europa League bereikte met Ajax, maar geen titel binnen wist te hengelen.

Anderen hopen op de komst van Louis van Gaal, die na het WK 2022 zonder werkgever zit en in Amsterdam gouden tijden beleefde in jaren '90.

Ook de naam van Frank de Boer wordt (als 'tussenpaus') genoemd. De coach kwam in 2010 als opvolger van Martin Jol en won vier titels in Amsterdam.

Zelfs de naam van Arne Slot, coach van rivaal Feyenoord wordt genoemd. De oefenmeester gaat met de Rotterdammers momenteel aan kop.

En ook een buitenlandse naam passeert de revue: Luis Enrique. De Spanjaard die bij Barcelona groot is geworden met de visie van Johan Cruijff.