Sánchez terug in wedstrijdselectie voor #ajaros: "Hij is fit, maar geruchten werken storend"

Davinson Sánchez zit bij de wedstrijdselectie van Ajax voor het Europa League-duel met Rosenborg, donderdag. Dat maakte Marcel Keizer woensdag op een persconferentie bekend. De trainer laat wel blijken dat de transferperikelen rondom de Colombiaan storend werken.

Keizer: "Davinson heeft vandaag getraind, de dagen ervoor niet. Hij was er niet bij tegen Heracles. We weten allemaal van de belangstelling. Al met al moeten wij het beste doen voor Ajax en het team. Als blijkt dat hij morgen niet bij de selectie zit, heb ik een ander bij de selectie zitten." De trainer geeft aan dat de geruchten 'iets verstoren'. "Dat is zo. Maar ik wil me niet verschuilen achter iets."

Sánchez was zaterdag tegen Heracles afwezig omdat volgens Keizer de focus ontbrak, en dinsdag trainde de verdediger niet mee wegens vermeende knieklachten. Maar de afwezigheid van de Colombiaan lijkt toch vooral te maken te hebben gehad met een eventuele aanstaande transfer naar Tottenham Hotspur, dat een eerste bod door Ajax afgewezen zag worden.

Woensdag meldde Sánchez zich weer op de training:

Het perspraatje met Marcel Keizer in aankoop naar Rosenborg-thuis

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers