PSV niet van plan om te verdedigen tegen FC Kopenhagen: "Wij zijn geen Atlético Madrid"

PSV hoopt zich donderdag ten koste van FC Kopenhagen te plaatsen voor de kwartfinales van de Conference League. Roger Schmidt bevestigt dat de Eindhovenaren zullen aanvallen tegen de Deense ploeg.

"We gaan dan zeker niet alleen verdedigen", vertelt de trainer van PSV op de persconferentie in aanloop naar het duel in Parken. "We doen nog mee op drie fronten omdat we geloof hebben in onszelf en in onze speelwijze".

"We voetballen met moed, aanvallend en we willen ver van het eigen doel verdedigen", vervolgt de Duitse oefenmeester. "Dat zijn onze wapens. Wij zijn geen Atlético Madrid, we zijn PSV en spelen actief voetbal".

'Intense wedstrijd'

Schmidt denkt niet dat de wedstrijd in Denemarken een herhaling zal zijn van het heenduel in het Philips Stadion van afgelopen donderdag (4-4). "Thuis hadden we zeventig procent de bal, zij speelden defensief en loerden op de counters".

"Nu in het eigen stadion met hun fans erbij zullen ze het, denk ik, toch iets anders doen. Het zal een heel intense wedstrijd worden met veel omschakelmomenten. Wie scoort het eerst, dat wordt heel belangrijk. Want vanaf dat moment veranderen de uitgangspunten. Het zal in elk geval niet saai zijn morgen", aldus Schmidt.

Feyenoord-doelman vertrekt