Deze zeven spelers scoorden 30 of meer doelpunten in één KKD-seizoen

Thijs Dallinga is op stoom dit seizoen en wist ook in speelronde 30 het net te vinden. De aanvaller van Excelsior heeft tot dusver 30 goals gemaakt. De goaltjesdief van de Rotterdamers werd hierdoor de zevende speler die sinds het jaar 2000 minimaal 30 goals heeft gescoord in één seizoen. Deze zeven spelers nemen wij onder de loep.

(TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING)

Stefan Jansen

Tijdens het seizoen 2000/2001 kwam centrumspits Stefan Jansen uit voor TOP Oss. De voormalig jeugdinternational vond dertig keer het net in 32 wedstrijden voor de Ossenaren. TOP Oss eindigde in datzelfde seizoen tiende, iets wat de doelpunten van Jansen nog specialer maken.

Donny de Groot

Als speler van FC Utrecht werd De Groot uitgeleend aan FC Emmen. Voor de Emmenaren speelde de aanvaller 31 duels waarin hij 30 keer scoorde. Terwijl De Groot speler was van FC Emmen haalde de club de tweede plek in het seizoen 2002/2003.

Lars Veldwijk

Na een redelijk seizoen bij FC Dordrecht waarin Veldwijk veertien keer scoorde in 31 duels, verkaste de aanvaller naar Excelsior. In het seizoen 2013/2014 maakte Veldwijk 30 doelpunten in 38 duels. Tijdens de play-offs voor promotie scoorde de spits er nog vier extra in vier wedstrijden. Excelsior wist mede door deze doelpunten te promoveren naar de Eredivisie.

Thijs Dallinga

De 21-jarige spits van Excelsior speelt dit seizoen voor het eerst als basisspeler in het betaald voetbal. Dallinga speelde tot nu toe 30 duels in de Keuken Kampioen Divisie. Met 30 goals staat de aanvaller dit seizoen stijf bovenaan de topscorersranglijst. Excelsior staat derde met drie punten achter nummer twee, FC Emmen.

Bekijk hier de samenvatting tussen Telstar en Excelsior, waarin Dallinga vier keer scoorde. 

Mart Lieder

De huidige spits van FC Emmen. Lieder maakte als speler van FC Eindhoven 48 doelpunten in 73 duels. Tijdens het seizoen 2017/2018 scoorde de spits zelfs dertig keer in 31 wedstrijden. Hiermee werd de aanvaller topscorer van de Keuken Kampioen Divisie. De club eindigde twaalfde dat seizoen.

Zie hier de tien mooiste doelpunten van Lieder in het shirt van FC Eindhoven:

Tom Boere

Spits Boere maakte in het shirt van TOP Oss 33 doelpunten in 38 duels tijdens het seizoen 2016/2017. De jeugdspeler van Ajax speelt nu bij SC Cambuur en vond in het huidige seizoen zes keer het net in twintig duels. De doelpunten van Boere voorkwamen degradatie voor TOP Oss. 

Robert Mühren

Mühren scoorde in dienst van SC Cambuur 38 doelpunten in 37 duels. Daardoor staat de aanvaller op de tweede plek in de lijst met spelers die het vaakst het net wisten te vinden in de Keuken Kampioen Divisie. Alleen Joop Schurman scoorde er meer, want hij wist 44 keer het net te vinden. Dit seizoen staat Mühren met 23 goals op de tweede plek van de topscorersranglijst.

Zie hier een weergaloos doelpunt van Robert Mühren in dienst van SC Cambuur:

Feyenoord-doelman vertrekt