Konrad Sikking, Den Bosch-doelman van de 13-0, zegt het profvoetbal vaarwel

Konrad Sikking hangt zijn handschoenen aan de wilgen. De pas 24-jarige doelman van FC Den Bosch werd afgelopen seizoen bekend van zijn dertien tegendoelpunten tegen PEC Zwolle.

PEC Zwolle evenaarde vrijdag 3 maart het Nederlandse doelpuntenrecord door FC Den Bosch in eigen huis te trakteren op een 13-0 nederlaag. Sikking stond die avond onder de lat bij de Bosschenaren, omdat eerste doelman Wouter van der Steen met een blessure kampte. Een week later verdedigde Sikking opnieuw het doel van Den Bosch, dat op bezoek bij VVV-Venlo met 4-0 verloor.

Sikking, die recentelijk heeft besloten het profvoetbal vaarwel te zeggen, gaat zich nu richten op zijn studie. "Natuurlijk heeft die 13-0 en de nasleep daarvan meegespeeld bij dat besluit, maar het is niet per se doorslaggevend geweest. Ik was misschien ook wel gestopt als dat nooit gebeurd was", vertelt de goalie in gesprek met het Brabants Dagblad. "Ik heb aan het betaald voetbal mogen ruiken, al was dat niet altijd op de manier waarop ik er vooraf van droomde".

Sikking heeft de horroravond in Zwolle inmiddels een plekje gegeven. "Natuurlijk deed het wel wat me. Het is niet zo dat ik nachtenlang wakker gelegen heb, maar ik heb de eerste dagen wel slechter geslapen. De reacties gingen alle proporties te buiten en waren soms ook heel persoonlijk. Maar ik kwam al heel snel tot de conclusie dat ik een dikke huid heb. En dat ik goed kan relativeren", aldus de Den Bosch-goalie, die in totaal zes wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie keepte.