Gakpo vertelt over nieuwe rol als spits: "Tuurlijk, ik speel liever op links"

Cody Gakpo ging na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen RKC Waalwijk (1-4) in op zijn nieuwe rol als spits. In de voorgaande weken koos Roger Schmidt er steeds vaker voor om de aanvaller centraal voorin te laten spelen. De jongeling, die normaal als buitenspeler fungeert, vertelt over de nieuwe rol en zijn voorkeurspositie. Ook gaat hij in op waar het beter kon bij PSV.

“Tuurlijk, ik speel liever links. Dat weet de trainer ook", vertelt Gakpo tegenover de camera's van ESPN. "Hij is alleen een beetje aan het schuiven met wie er allemaal beschikbaar is en wie er het beste de wedstrijd in kunnen gaan.” Sinds het blessurenieuws van Eran Zahavi komt het steeds vaker voor dat Gakpo de nieuwe aangewezen man is om in de spits te staan. De jongeling vertrouwt Schmidt, en ziet dit als een goede kans om zich te ontwikkelen. "Als ik in de spits moet staan, sta ik daar. Daar kan ik me ontwikkelen, om nog meer een all-round aanvaller te worden.” 

Op het spel van PSV in de eerste helft had Gakpo nog wel wat aan te merken. “Het was geen makkelijke wedstrijd. We moesten gewoon gefocust zijn. Uiteindelijk leek het misschien makkelijk, maar het was best zwaar." Met name in de eerste helft hadden de Eindhovenaren het moeilijker. “Ik denk dat we misschien niet de juiste beslissingen maakten op de juiste momenten. Soms maken we het onszelf daardoor wat lastiger. Zo lopen we niet uit met de score.”