AZ-aanvaller Weghorst dacht aan stunt na gelijkmaker: "Ajax was het kwijt"

AZ-aanvaller Weghorst dacht aan stunt na gelijkmaker: "Ajax was het kwijt"

AZ-aanvaller Wout Weghorst zorgde in het uitduel met Ajax (4-1) nog voor de 1-1 tegen Ajax. Na de gelijkmaker had hij even het idee dat er een stunt in zat voor zijn ploeg, zo vertelt de 24-jarige Nederlander tegenover Goal.

"We maakten in de tweede helft gelijk en waren op dat moment echt de betere ploeg. Ik had echt het gevoel dat zij het kwijt waren. De paniek kwam er gewoon in bij hun, je hoorde het in de coaching onderling, wij wonnen de duels, zaten er kort op, je zag bij hun veel foutieve passes. Dan heb je ze gewoon waar je ze wil hebben."

Weghorst was niet tevreden over de scheidsrechter "Ik moet de beelden allemaal terugzien en uiteindelijk ben ik niet iemand die het op hem wil afschuiven, maar ik vond dat er vandaag wel veel discutabele momenten waren. Het penaltymoment in de eerste helft met Stijn Wuytens, uiteindelijk die 2-1 of het wel of niet gevaarlijk spel is, de 3-1 of dat wel een penalty is'', aldus Weghorst. ''Ik vind het veel discutabele momenten die aan Ajax zijn gegeven."