Dit bedrag kan de KNVB verdienen als Nederland de Nations League wint

Het Nederlands elftal is begonnen met de Nations League-campagne en is één van de kanshebbers voor de titel van dit toernooi. Naast een mooi vangnet bij het mislopen van WK-kwalificatie, kan de KNVB ook een aardig zakcentje overhouden aan het toernooi. Voetbalflitsen zet de inkomsten op een rij.

Wat verdient Nederland aan deelname Nations League?

Bij deelname aan het toernooi dat nog niet lang bestaat, heeft de KNVB garantie op een som van 2,25 miljoen euro. Dat is al een flinke motivator om mee te doen met de Nations League, een initiatief dat ervoor bedoeld was om oefeninterlands aantrekkelijker te maken. Voor de bond wordt het nog aantrekkelijker als Oranje de groep weet te winnen. Dit levert een financiële opsteker van een extra 2,25 miljoen euro op.

Wat verdient Nederland als het in de Final Four van de Nations League komt?

Als de formatie van Ronald Koeman tot de Final Four komt, kan de KNVB op zijn minst 2,5 miljoen erbij schrijven. De nummer vier krijgt dat bedrag, terwijl de nummer drie hier nog een extra miljoen aan kan toevoegen. Bij een finaleplek ontvangt de verliezend finalist zo’n 4,5 miljoen, terwijl de grote winnaar een mooi bedrag van 6 miljoen euro binnenharkt. In het ideale scenario dat Nederland victorieus uit de strijd komt (poulewinnaar en titelwinst), strijkt de KNVB dus een totaal van 10,5 miljoen euro op: Ka-ching!

Programma Oranje

Om dit bedrag te verdienen moet er wel gewonnen worden door het Nederlands elftal, dat nog een behoorlijk programma voor de boeg heeft als ze tot de eindstreep willen meedoen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers