Spelerspaspoort Robin Gosens (profiel)

Profiel: Robin Gosens (Emmerik, 5 juli 1994) is een linksback en speler van Duitsland.

Jeugd

Robin Gosens heeft een Nederlandse vader en een Duitse moeder. Zelf werd de linksback geboren in Duitsland. In de jeugd speelde hij bij FC Fortuna Elten 1910, FC Bocholt en VfL Rhede. Op 18-jarige leeftijd kwam Gosens naar Nederland, waar hij bij Jong Vitesse ging spelen. Een doorbraak in de hoofdmacht kwam er nooit.

FC Dordrecht

In het tweede en derde seizoen bij Vitesse werd Gosens verhuurd aan FC Dordrecht. Het eerste jaar kwam hij daar tot 16 duels en promoveerde hij met de club naar de Eredivisie. In het jaar daarna speelde hij 33 duels voor de Dordtenaren. 

Heracles

Bij Vitesse had Gosens geen uitzicht op een nieuw contract, waardoor hij vertrok naar Heracles. Daar groeide de linksback direct uit tot een vaste basisspeler en een van de sterspelers van de club uit Almelo. Na 70 duels voor Heracles, waarin hij vijf keer scoorde, vertrok hij naar Atalanta Bergamo.

Atalanta Bergamo

Gosens heeft nu vier seizoenen achter de rug bij Atalanta, waar hij ook snel uitgroeide tot een stabiele basisspeler. Ook in de Champions League-duels maakte de linksback een goede indruk. Inmiddels heeft hij ongeveer 150 wedstrijden gespeeld in het shirt van de Italianen. 

Clubcarrière Robin Gosens (TEKST GAAT VERDER ONDER DE FOTO)

Interlandcarrière

Gosens mocht kiezen voor Nederland of Duitsland, maar koos uiteindelijk voor het laatste. 3 september 2020 maakte hij zijn debuut voor de Duitsers, in de wedstrijd tegen Spanje voor de Nations League. Op het EK was hij een van de basisspelers van Duitsland en wist in het duel tegen Portugal (4-2 winst) zelfs te scoren.

Marktwaarde-ontwikkeling

De marktwaarde van Robin Gosens is de afgelopen jaren flink gestegen. Toen hij vertrok bij Heracles was zijn waarde één miljoen euro. Inmiddels is dat bij Atalanta gestegen naar 35 miljoen euro.