Oud-Ajacied wilde graag terugkomen: "Daar is helaas niets uitgekomen"

Oud-Ajacied wilde graag terugkomen: "Daar is helaas niets uitgekomen"

Christian Chivu begon zijn carrière bij Ajax en maakte vervolgens de overstap naar topclubs als AS Roma en Internationale. De Roemeen koestert nog altijd warme herinneringen aan Amsterdam. 

"Alles was perfect geregeld. Zelf was ik een losbol en piepjong. Ik had amper twee haren op mijn kin. Dat georganiseerde karakter van de club was goed voor me. Tegelijkertijd keek ik mijn ogen uit. Ik speelde ineens met voetballers die ik alleen van televisie kende. Onbeschrijfelijk was dat", zo vertelt Chivu op de website van Ajax.

"Ik heb de Amsterdamse mentaliteit goed tot me genomen. Men zegt vaak dat Amsterdammers arrogant zijn en koeltjes. Dat is onzin. Amsterdammers zijn heel respectvolle mensen. Ze zijn duidelijk en dat kan ik erg waarderen. Toen ik als jong ventje begon bij Ajax, had ik daar best moeite mee. Ik was een warhoofd en moest wennen aan dat punctuele. Ik heb er uiteindelijk ontzettend veel van geleerd."

Italië

"Toen ik naar Italië verhuisde, besefte ik me hoe diep Amsterdam en Ajax in mij geworteld zaten. De Italiaanse chaos trok ik slecht. Ik was er totaal niet meer aan gewend en snakte naar regelmaat en discipline. Uiteindelijk gold in Italië dezelfde regel: ik paste me aan en vond mijn weg", vervolgt de oud-verdediger. 

Chivu keerde ooit nog bijna terug naar Ajax. "Ja. In 2012 wilde ik graag terugkomen. Mijn management is in gesprek gegaan met Ajax om te kijken wat de mogelijkheden waren. Daar is toen helaas niets uitgekomen..." 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers