'Droom Weghorst lijkt bij halfjaar te blijven'

In januari van dit jaar kwam er een droom uit voor Wout Weghorst. De Nederlander werd door landgenoot Erik ten Hag naar Manchester United gehaald en de spits stak nooit onder stoelen of banken hoe geweldig hij dat vond. Helaas voor hem lijkt het deze zomer echter alweer op te houden. Manchester United huurt hem nu van Burnley FC, maar heeft hem volgend seizoen niet meer nodig, zo melden Engelse media.

In totaal speelde Weghorst tot nu toe 26 duels voor de Engelse topclub. Daarin wist hij maar twee doelpunten te maken. In de Premier League scoorde hij zelfs nog helemaal niet. In die 26 wedstrijden gaf hij drie assists.

Van basis naar bank

De laatste weken, sinds dat Anthony Martial terug is van een blessure, moet de Nederlander vaak plaatsnemen op de bank. Met Marcus Rashford en de Fransman is de concurrentie voorin ook niet mals. Zeker na de uitspraken van Ten Hag, die bevestigde dat de club deze zomer opzoek gaat naar een nieuwe 'nummer negen'. 

Wellicht is Weghorst alsnog in de Premier League te bewonderen komend seizoen. In de zomer lijkt hij dus terug te keren bij Burnley FC. Zij promoveerden laatst alweer naar de hoogste Engelse competitie. Voor Burnley speelde hij tot nu toe twintig wedstrijden waarin hij dezelfde cijfers overlegd als bij 'de Red Devils': twee goals en drie assists.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers