Feestvreugde rond landstitel Napoli ontsierd door incidenten

Napoli heeft voor het eerst sinds 1990 beslag gelegd op de Italiaanse landstitel. De club uit Napels reisde af naar Udine, waar het 1-1 gelijkspeelde tegen Udinese en zo niet meer in te halen was door de achtervolgers. De vreugde was, direct na afloop, groot, maar het feest in het stadion en op de straten werd ontsierd door incidenten.

Napoli zette een weergaloze prestatie neer en leek bij vlagen dit seizoen onverslaanbaar. De Italiaanse topclub bereikte voor het eerst in de clubgeschiedenis de kwartfinale van de Champions League en is nu, met nog vijf duels op het programma, al kampioen van Italië, nadat er in het uitduel tegen Udinese gelijk werd gespeeld. Het feit dat Napoli uitspeelde belemmerde de aanhang niet op massaal hun club te steun. Op ongeveer 850 kilometer verwijderd van Napels was het stadion van Udinese gevuld met Napoli-fans. Na het laatste fluitsignaal vond het er een heuse pitch-invasion plaats. Echter waar er op de eerste plek feest werd gevierd, sloeg de sfeer snel om toen fans de spelers van Napoli letterlijk uit begonnen te kleden. Onder meer Piotr Zielinski werd bijna volledig uitgekleed en uiteindelijk moest de politie uiteindelijk traangas gebruiken om de uitzinnige, feestvierende fans van Napoli van het veld te krijgen.

Tekst gaat verder onder de Twitter-berichten

Feest in de straten van Napels ontsierd door dood na schietincident

In de straten van Napels barstte het feest ook direct na het laatste fluitsignaal los. De derde landstitel in de historie van de club werd massaal gevierd met vuurwerk en feestende mensen in de straten van de stad aan de Middellandse zee. 

Tekst gaat verder onder video's

Op de straten van Napels ging het donderdagavond gruwelijk mis toen een 26-jarige Napoli-fan in ernstige toestand na een schietindicent werd opgenomen in het ziekenhuis. Dit meldt La Repubblica. De man overleed aan zijn verwondingen. Er raakten nog drie andere mensen neergeschoten, waaronder de vriendin van de overleden man, maar zij zijn allen buiten levensgevaar. Er wordt onderzocht of de moord is voort gekomen uit een ruzie op straat of een hinderlaag. De autoriteiten in Napels stelt dat 'het incident niets te maken heeft met de vieringen'.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers