Ook geen publiek bij Klassieker: lockdown wordt verlengd

De aankomende Klassieker zal zonder publiek gespeeld worden. Dat maakte premier Mark Rutte dinsdagavond tijdens de coronapersconferentie bekend. De huidige coronamaatregelen stonden tot 18 december op de planning, maar het demissionair-kabinet heeft besloten om de lockdown te verlengen tot 14 januari.

"Er is echt reden tot zorg en voorzichtigheid", vertelde Rutte tegenover de pers. De voornaamste reden voor deze zorgen is de opkomende omikron-variant van het coronavirus, waarvan de effecten nog vrij onbekend zijn. Eind deze week komt het OMT met een nieuw advies over deze virusvariant. Daarna zal gekeken worden naar een nieuw weegmoment.

De premier begrijpt de teleurstelling: "Ik realiseer me dat we opnieuw veel vragen van iedereen, maar we doen het omdat het echt nodig is." Met deze verlenging hoopt de regering de druk op de zorg te verminderen. Voor supporters van de twee topploegen zal deze nieuwe verlenging een flinke domper zijn. Aanstaande zondag om 14.30 uur wordt De Klassieker in een lege Kuip gespeeld.